Frankrikes president fortfarande en man

Frankrikes president är fortfarande en man.
För det är ju mest presidentens kön medierapporteringen i Sverige har handlat om.

Om man bortser från att Royal är kvinna och därmed höjd över varje misstanke i svensk media så är hennes politiska agenda något som det har talats desto mindre om. Royal förefaller inte vara någon särskilt radikal vänsterpolitiker, förefaller ha många konservativa och traditionella värderingar och har fört en del underliga politiska frågor, t.ex. frågan om att förbjuda japanska animationer i Frankrike - sådana frågor bör forskare lyfta på vetenskapliga grunder, inte politiker på grund av personlig rädsla och fördomar.
Och uppmaningen till folk att rösta på henne för att det skulle bli upplopp annars - hur rimmar det med demokratiska ideal? Nog för att hon kan ha rätt i sak, men en politiker bör tydligt ta avstånd från dem som skadar demokratin. Vidare framstår Royal bakom mediebilden vara en riktig makthungrande karriärist, och sådana är farliga vare sig de är män eller kvinnor!

Nu ger jag inte mycket för Sarkozy heller, men det vore fel att tro att politikern Royal skulle vara en bättre president än politikern Sarkozy bara för att hon är kvinna. Politiken de för är en helt annan sak och borde vara det viktigaste!

Fransmännen har i alla fall ett intressant valsystem...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=647116


Kommentarer
Postat av: Zaml

Ja att den franska presidentvalprocessen ter sig något märklig för alla oss icke-fransmän måste jag hålla med om. Sedan har den svenska rappoteringen som sagt varit därefter, royal är bra för hon är kvinna men sarkozy kommer o vinna det vet alla redan. Och nu efter valet är vi i Sverige något klokare på vad som hände? Nej.
När ett så pass inflyteslerikt land som Frankrike återigen väljer att rösta fram en högerkandidat måste man väl från socialisitka håll inse att högern dominerar i europa, såväl som i Sverige. Det interessanta för svensk del är ju vad detta får för konsekvenser i EU samarbetet

2007-05-07 @ 22:15:01
URL: http://zaml.blogg.se
Postat av: Tharand

Om man har i åtanke att Frankrike i senaste presidentvalet hade Le Pen som motkandidat så tycker jag ändå att det är ett steg i rätt riktning. Royal har ju under alla omständigheter inte misslyckats i den meningen att hon gett socialisterna större inflytande i fransk politik än de hade före henne. Samtidigt är pradoxalt nog Bayrou valets stora vinnare. Det kan mycket väl bli så att Frankrike får en regering och premiärminsiter som för en helt annan politisk agenda än president Sarkozy.

2007-05-08 @ 00:45:05
URL: http://tharand.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0