Piratpartiet = "No opinion"

Skulle du vilja rösta på ett parti som inte har någon åsikt i de här frågorna?

Welfare, family and health - No opinion
Finances and taxes - No opinion
Economy and work - No opinion
Environment, transport and energy - No opinion
Foreign policy - No opinion


Jag är ledsen, men jag har en åsikt i alla dessa frågorna. Jag inte rösta på ett parti som låter andra partier bestämma i de här frågorna. Kan du?

källa: http://www.euprofiler.eu/party/287/-1/1

Kommentarer
Postat av: Anders Troberg

Ja, jag skulle rösta på dem. Tills grundläggande demokratiska principer är säkrade så är de frågorna ointressanta. När de grundläggande principerna är säkrade så kommer jag dock att återgå till den traditionella vänster/höger-dragkampen.Skillnaden på PP och andra partier är att de andra partierna också har sina hjärtefrågor och är beredd att offra övriga frågor, men PP är öppna om det.

2009-05-18 @ 06:30:27
Postat av: Kålan

Jag har åsikter i de frågor du nämner, och för att i framtiden ha rätt att uttrycka dessa, så röstar jag på Piratpartiet.

2009-05-18 @ 06:59:45
URL: http://argast.nu
Postat av: Leffe

Jag kan inte rösta för partier som inskränker min rätt till ett internet utan övervakning, som inskränker min integritet och som utan problem låter privata företag leka maffia i vårt "rättssäkra" Sverige.Men allt handlar ju om vad man prioriterar :)Debatten borde egentligen handla om VAD man faktiskt kommer rösta för inte varför man inte röstar de andra partierna. Att motivera varför man inte ska rösta på piratpartiet är en sak men jag finner att det är svårare för de jag talat med att faktiskt motivera varför de röstar på det partiet de tänkt sig. Varför inte tala om varför det partiet du stödjer är bra istället för varför Piratpartiet är dåligt?

2009-05-18 @ 08:10:53
Postat av: Kjella

Criminalizing a generation - TPB

Mass surveillance - FRA

Private police enforcement - IPRED

Guilty until proven innocent - Telecom directive, HADOPI

Huge logs on everyone - Data storage directiveJag är ledsen, men jag har en åsikt i alla dessa frågorna. Jag kan inte la andra partier bestämma i de här frågorna. Kan du?

2009-05-18 @ 09:49:43
Postat av: Jag

Här har du piratpartiets ställningstagande i miljöfrågan.

http://www.youtube.com/watch?v=WE2tvikFfB8

tycker att det säger ganska mycket.

2009-05-18 @ 10:25:11
Postat av: Tharand

Jag tycker också att PP:s frågor är viktiga. Det finns dock politiker som klarar av fler frågor och det är därför som jag aldrig skulle kunna rösta på PP eftersom även andra frågor är viktiga för mig. Carl Schlyter (mp) har t.ex. aktivt verkat för att försöka stoppa många av de vansinniga lagarna. Ett exempel är hur han aktivt bidrog till att stoppa 138:an och därmed hindrar att ingen godtyckligt kan stängas av från internet utan en dom. Läs mer på http://www.mp.se/carlschlyter.aspDen typen av enfrågepolitik som bl.a. PP bedriver bygger på att det finns etablerade partier som erbjuder breda lösningar. Om alla partier skulle agera som PP så skulle kanske ett enda parti med 5% bestämma om försvaret, ett annat med 5% bestämma om ekonomin osv. det är helt orimligt på sikt och det är också det jag kritiserar i inlägget, inte hurvida PP:s frågor skulle vara viktiga eller inte. Att inte bara passivt låta andra bestämma, utan dessutom också aktivt komma att rösta för förslag i andra frågor utan att presentera en egen åsikt i frågan för väljarna är en mycket farlig utveckling på sikt. Politikernas makt ökar och väljarnas makt minskar eftersom de innan valet inte får veta hur PP kommer att rösta i de andra frågorna - bara att PP kan komma att rösta i andra frågor - och det är farligt för demokratin som ni säger er vilja rädda.

2009-05-18 @ 10:34:55
URL: http://tharand.blogg.se/
Postat av: Tharand

PP:s så kallade miljöpolitik är alldeles för förenklad. Jag arbetar själv med miljöteknik och problemet är i första hand inte patenten, för att tekniken finns och den går att köpa. Problemet är att politikerna inte sätter tillräcklig press för att skapa reella incitament för en omställning till att installera ny, hållbarare teknik.Vi behöver nya satsningar i infrastruktur, t.ex. på höghastighetståg. PP har ingen åsikt. Vi behöver ställa om bostäder till smartare lösningar som sparar värme och energi. PP har ingen åsikt. Vi behöver bygga ut de hållbara energikällorna. PP har ingen åsikt. Vi behöver ge ännu starkare incitament för att installera miljöteknik för att minska utsläppen. PP har ingen åsikt. Vi behöver riva upp Chicagokonventionen så att internationellt flyg äntligen kan betala för sina utsläpp precis som alla andra transportmedel. Till och med Moderaterna har sent omsider insett detta men PP har ingen åsikt. Vi behöver gynna hållbar matproduktion. PP har ingen åsikt. Jag är ledsen men patent är en väldigt liten fråga i sammanhanget.En annan fördel med att rösta på miljöpartiet istället för PP är att miljöpartiet mycket aktivt arbetar för att minska lobbyisternas makt. Jag utgår från att alla piratpartister förstår att det är lobbyister från de stora skivbolagen och andra branschbolag som ligger bakom lejonparten av de nya integritetskränkande övervakningslagarna.

Lyssna gärna på vad Carl säger om dem: http://www.youtube.com/watch?v=ueWYxYeQGx0&feature=channel

2009-05-18 @ 11:02:26
URL: http://tharand.blogg.se/
Postat av: Mårten

Anders Trober har sagt allt som behöver sägan angåeende PP. Har vi inte yttrandefrihet och fungerande instutitioner i Sverige och EU så spelar dom andra frågorna ingen roll.

2009-06-02 @ 23:35:12
Postat av: Tharand

@Mårten: Men miljöfrågorna då? Och energifrågorna? Datorer behöver ju energi ;) Jag respekterar PP och hoppas verkligen att ni får ett mandat - ni behövs och driver viktiga frågor - men min röst får ni inte utan att ta ställning i miljöfrågorna.

2009-06-03 @ 20:29:10
URL: http://tharand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0