Konsumtionen stjäl våra liv

GP har i sommar publicerat en rad mycket tänkvärda debattartiklar.

Våran konsumtionshets har skruvat upp tempot i samhället så till den grad att man nu t.o.m. subventionerar städhjälp. Varför är det fortfarande så få som frågar sig "Är inte frågan fel ställd? Är inte något fundamentalt fel i samhället om vi inte ens har tid att städa våra egna hem själva längre?"

Den som klarar av att bryta sig ur konsumtionshetsen kan leva ett förbluffande rikt liv med knappa medel om man bara kan åsidosätta begäret till alla dessa onödiga prylar!

Läs artikeln!!!


http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=358476

Kommentarer
Postat av: Zaml

Väldigt bra artikel. Konsumtionshetsen håller jag med om. Interessant är dock att han försöker peka på ett moraliskt förfall tack vare konsumtionen, eller i alla fall en förändring i moral för att säga det hela lite mer opartiskt. Där blir det riktigt interessant om man kopplar även det till andra sammanhang som det rådande politikerföraktet eller tilliten till kapitalismen. Har vår kollektiva moral och perception köpts upp och splittrats, vad kommer då hända med det kollektiv som finns, samhället? Vem styr egentligen de värderingar som finns i samhället, har vi kommit så långt att marknadsföringsbyråerna indirekt avgör vad vi skvallrar med grannen om? Förhoppningsvis inte än....men konsumtionshetsen är verklig. Vi måste lära oss att skilja vad som sägs för att tjäna pengar och vad som sägs för att hjälpa, att alltigenom omfamna eller stöta bort. Det är farligt...

2007-07-24 @ 19:44:44
URL: http://zaml.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0