Allmän värnplikt avskaffas i fredstid

Allians för Sverige chockar igen.

Först var det Leijonborg som ville se intagningsprov till högskolan, sedan Borg som ville utreda grön skatteväxling (fast i finare ordalag) och nu alltså Odenborg som vill avskaffa värnplikten i fredstid!

Jag kan bara applådera hans initiativ!

Så som värnplikten är utformad idag så saknas ju ändå motivering för allmän värnplikt.
Den som inte vill göra värnplikten och har normal intelligens kan idag slippa undan enkelt så i praktiken är värnplikten redan frivillig även om alla svenska män tvingas till ett par dagars frihetsberövning med hot om polismakt och fängelse om man inte infinner sig vid mönstringen.

Om jag förstår Odenberg rätt så verkar det också som att värnplikten ska gälla kvinnor i orostider och detta är utmärkt! Så som dagens försvar är utformat så finns det många kvinnor som är minst lika bra lämpade som männen.

Den enda risken med allmän värnplikts avskaffande är demokratiaspekten - statskuppshotet finns ju alltid om bara vissa grupper vill göra värnplikten, men detta torde vara ett överdrivet hot.

Att Sverige inte deltar i NATO-övningen var också en positiv nyhet - Odenbergs lilla klusterbombs groda är snart förlåten...

Nu inväntar jag bara på att alla pappersvändare på Försvarsmakten skriver debattartiklar och drar WWII-paraleller...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=650330

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0