Fredde i Amerika

Så har då Fredde åkt till Amerika för att "lära sig mer om miljön".

Vad Fredde ska lära sig av Bush och Arnold övergår mitt förstånd, de bägge måste vara bland de sämsta han kan välja för att prata miljö. Bush förnekade ju växthuseffekten in i det sista och har haft alternativteorier som borde belönas med alternativt nobelpris för sin uppfinningsrikedom.
Arnold har förvisso gjort ett föredömligt miljöarbete i Kalifornien, men det är ju inte han som är hjärnan bakom det hela, så från just honom har nog inte Fredde mycket att lära.
Hur vore det om Fredde istället tog sig ett snack med t.ex. Professor Azar här hemma istället?
Han har nog bra mycket mer att lära Fredde om miljön än Bush och Arnold...

Om man däremot är konspiratoriskt lagd och antar att Fredde har samma definition på miljö som Wykman i Muf så ska man nog tolka det som att han mest åkt för att se av den amerikanska miljön, för det är ju roligt att resa!

Om man ska se lite positivt på det hela så finns några ljusglimtar trots allt, och dem kommer från Fredrik själv:

Han vill inte beskriva sig som en ideologisk vän till George Bush.

- Går man igenom mina olika uttalanden så ser man ju att jag ser värden i båda de stora partierna. Vi har traditionella band till republikanerna, men i frågor om dödsstraff och abort så har jag ju åsikter som ligger närmare demokraterna, sade han.

Detta är inget sensationellt uttalande, helt i linje med moderaternas vänstersväng, men det är ändå stort av Fredrik att säga det högt!

- Han är oerhört intressant som guvernör för den delstat som hunnit mycket längre i klimatfrågan än övriga USA och som började mycket tidigare. Man tillämpar utsläppsmål som mycket liknar de i Kyotoprotokollet och man har ett västamerikanskt utsläppssystem som liknar det vi har i Europa. Frågan är om de systemen kan länkas ihop på något sätt, sade Reinfeldt.

Om, jag säger om Fredrik tänkt sig att försöka starta en hållbar miljöopinion genom att få med Kalifornien närmare den Europeiska linjen så att vi åtminstonde kan enas med Kalifornien om globala miljömål - då skulle det bli lättare att få med sig andra stater också, och är detta Fredriks idé så är den berömvärd!

Men sedan ska man ju också komma ihåg att den Europeiska linjen med miljömål framstår som berömvärd bara när den ställs mot USA eller Kina som jämförelse... Och man måste väl nästan vara moderat för att inte förstå den amerikanska linjen i klimatfrågan? Den är nämligen inte helt olik moderaternas traditionella linje i miljöfrågor!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=649930


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0