Kazakhstan greatest country in the world

Även om man ikväll kan glädjas över fina resultat från västkustlagen på fotbollsfronten så skäms jag just nu över att hålla på Frölunda Indians!

 

Mats Ahdrian föreslår att Frölunda ska lämna Elitserien för spel mot lag från Lettland, Vitryssland och Kazakhstan. Frölunda borde istället lägga sin energi på att hitta ett fungerande spel så att de kan prestera nästa säsong, för jag börjar snarare ana att Ahdrian räds nykomlingen Rögle. Ahdrian glömmer en viktig sak. Det är inte vad han vill som räknas för Frölunda - utan vad publiken vill. Om publiken hellre vill se klassiska "derbyn" mot HV71 eller spännande uppstickare som Skellefteå och Rögle än lag från forna Sovjetstater - även om de senare säkert kan ha en bättre kvalitét på spelet - så är det också de gamla klassiska lagen som kommer att bringa störst biljettintäkter.

 

Kanske finns det supportrar som uppskattar att kunna åka på bortamatcher i Karlstad eller Jönköping i slutspelet? Kanske finns det supportrar som inte vill åka på bortamatcher i ett land som i princip är en diktatur (Vitryssland) och dessutom behöva betala för ett dyrt visum (Ryssland, Vitryssland, Kazakhstan) för att få åka dit? Kanske ligger det i sakens natur att vi inte heller kan vänta oss en anstormning av bortasupportrar från ovan nämnda länder? Får de visum i Sverige? Har de råd att betala för en slutspelsmatch i Scandinavium?                         

Nej, det hela verkar föga genomtänkt!

 

Tänk om vi istället kunde få se de svenska talangerna i Elitserien och Frölunda innan de drar till NHL? För inte så länge sedan hade Frölunda den filosofin med en berömvärd ungdomssatsning. Personligen blev jag överlycklig över att Rögle på ett bragdartat sätt lyckades gå upp i Elitserien. Det bevisar att det inte bara är plånboken som styr och att det fortfarande finns folkrörelselag med hjärta som kan klara sig upp i högsta serien. Elitserien bör snarare utökas med 2 lag till. I nuläget är den inget annat än ett skämt - derbygrupper och ojämnt antal möten är föga sportsligt och det är uppenbart att syftet framförallt är att tjäna pengar. Men vem vill se ett 50-tal seriematcher som inte betyder särskilt mycket när det ändå är i slutspelet som det avgörs?

 

Very nice! How much?

 

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=762756


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0