Det är synd om Johan

Johan Norberg har skrivit många böcker i sitt liv. Trots detta får han inga mediekramar av kulturredaktionen på Dagens Nyheter. Förvisso kan Norberg gå till den minimala rättsstatens domstol (som endast bevakar rätten till fria val och äganderätten). Frågan är om denna skulle finna att DN har gjort våld på Johans fria vilja? För att vara "kränkt" är väl inte skäl nog att fälla DN? Hur skulle det se ut? Det liknar ju statligt överförmyndande - att staten bestämmer om Johan är kränkt eller inte!

Det är alltså synd om Johan, men jag har ett litet förslag som kanske kan hjälpa honom!

Jag föreslår att han startar en egen tidning med en egen kulturredaktion som han själv bär kostnaderna för tills dess att konsumenterna upptäcker hans radikala kulturidéer och genom sitt fria val väljer att göra dem lönsamma. Kan själv!

Men på en fungerande marknad produceras ju ingenting som ingen vill betala för. 

Och finns det inte stöd för Norbergs idéer är de alltså inte marknadseffektiva - deras marknadsvärde är för lågt.

Och det är ju inte särskilt bra, för kultur som inte är lönsam på egna marknadsmässiga grunder är väl inte existensberättigad?

http://www.expressen.se/kultur/1.1052661/kulturhaveri-norberg


Kommentarer
Postat av: Lucky

Tja force majeur...hmmm...Men allt kan ALLTID hända hela tiden. Och de skulle lätt kunnat åtgärda det hela med egna bussar...vilket hade varit till fördel för deras övriga förseningar och problem.

2008-02-24 @ 18:09:29
URL: http://www.metrobloggen.se/lucky

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0