Elitist javisst!

Det är med stor glädje jag tar emot nyheten att Skolverket och Högskoleverket i samråd antas godkänna 10 nya s.k. "elitklasser".

Vänsterpartiet ställer sig på tvären som vanligt.  De hävdar att den avgörande faktorn för lyckade studenter är motivation.
Det är ju just precis därför som "elitklasser" är en bra idé! För hur motiverad blir en elev som redan kan hela gymnasiematten eller redan pratar flytande engelska av att följa undervisning i något som eleven redan kan och klarar det med skolplikt som tvång?

Jag tycker att alla elever borde få möjligheten att tentera av kurser i sådant de redan kan så att de får möjlighet att börja läsa A-kurser på universitetet istället. Samtidigt följer de undervisningen som vanligt i de ämnen där de är "normalbegåvade".

Givetvis ska man också lägga resurser på de elever som har svårt att hänga med i vissa ämnen - men vad är egentligen kostnaden för att låta en begåvad elev byta och läsa med en klass på högre nivå i ett ämne? Klassen finns ju redan och undervisningen sker ju redan - det handlar bara om god vilja och schemaläggning för att få det att fungera!

Läs gärna mer hos MENSA: http://www.mensa.se/content/view/45/94/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0